• Lokaal, ambachtelijk, smaakvol, vers
  • Catering geheel naar uw smaak
  • Persoonlijke service
  • Planning en organisatie van al uw events

Allergenen

Allergenen en Smaakidee

Wij bij Smaakidee vinden het onze taak u te informeren over de aanwezigheid van allergenen. Maar ook de wetgever heeft hierover zaken vastgelegd. De wet heeft bepaald dat de 14 meest voorkomende en/of de allergenen met de meest ernstige klachten vermeld moeten worden op alle voorverpakte voedingsmiddelen. Maar ook is het verplicht om de allergenen informatie te vermelden en/of beschikbaar te stellen voor onverpakte voedingsmiddelen. De 14 wettelijke allergenen zijn; ei, gluten, lupine, melk, mosterd, noten, pinda's, schaaldieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet, vis en weekdieren. 

Wat zijn allergenen eigenlijk?

Allergenen zijn eiwitten die van nature in voedingsmiddelen voorkomen. Het zijn zeker geen slechte stoffen. Eiwitten zijn eigenlijk de bouwstenen van onze voedingsmiddelen. Maar sommige van die eiwitten kunnen een reactie veroorzaken voor mensen die allergisch of overgevoelig (intolerant) zijn. Mensen zonder allergie kunnen deze voedingsmiddelen dan ook gewoon consumeren en merken niets van deze aanwezige eiwitten en/of allergenen. 

Mensen kunnen eigenlijk voor alle voedingsmiddelen een allergie krijgen. Het kan dan ook goed zo zijn dat u of een bekende van u een allergie of overgevoeligheid (intolerantie) heeft die niet binnen de wet beschreven is. Mocht dit het geval zijn neem dan gerust contact met ons op. En wij helpen u graag verder. 

Wel zijn wij afhankelijk van de informatie die wij aangeleverd krijgen van de producenten van de producten die wij verkopen. En bij de producten die wij zelf bereiden werken wij zo hygiënisch mogelijk om de kans op kruisbesmetting te voorkomen. Echter kan het altijd gebeuren dat de producten sporen bevatten van een van de allergenen. Wij zijn een veelzijdig bedrijf met vele grondstoffen en producten. Hierdoor zijn sporen nooit helemaal te voorkomen.

Mocht u willen weten wat dit alles voor u kan betekenen neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. En wij helpen u graag verder. Smaakidee allergenen Ei Alle voedingsproducten die ei en afgeleide stoffen van ei bevatten. Smaakidee allergenen Noten Alle voedingsproducten die noten en afgeleide stoffen van noten bevatten Smaakidee allergenen Soja Alle voedingsproducten die soja en afgeleide stoffen van soja bevatten
Smaakidee allergenen Gluten Alle voedingsproducten die gluten en afgeleide stoffen van gluten bevatten Smaakidee allergenen Pinda's Alle voedingsproducten die pinda's en afgeleide stoffen van pinda's bevatten Smaakidee allergenen Sulfiet Alle voedingsproducten die sulfiet en afgeleide stoffen van sulfiet bevatten
Smaakidee allergenen Lupine Alle voedingsproducten die lupine en afgeleide stoffen van lupine bevatten Smaakidee allergenen Schaaldieren Alle voedingsproducten die schaaldieren en afgeleide stoffen van schaaldieren bevatten Smaakidee allergenen Vis Alle voedingsproducten die vis en afgeleide stoffen van vis bevatten
Smaakidee allergenen Melk Alle voedingsproducten die melk en afgeleide stoffen van melk bevatten Smaakidee allergenen Selderij Alle voedingsproducten die selderij en afgeleide stoffen van selderij bevatten Smaakidee allergenen Weekdieren Alle voedingsproducten die weekdieren en afgeleide stoffen van weekdieren bevatten
Smaakidee allergenen Mosterd Alle voedingsproducten die mosterd en afgeleide stoffen van mosterd bevatten Smaakidee allergenen Sesamzaad Alle voedingsproducten die sesamzaad en afgeleide stoffen van sesamzaad bevatten Smaakidee allergenen Stichting Voedselallergie Voor meer informatie over allergenen klik hier.

Wij hebben zo zorgvuldig mogelijk de allergenen informatie samengesteld. Mocht u onverhoopt een onjuistheid of twijfels hebben over de door ons verstrekte informatie stellen wij het erg op prijs als u contact opneemt met ons. Zodat wij de informatie kunnen aanpassen of u antwoord kunnen geven op uw vragen. Alvast bedankt, Team Smaakidee.

Smaakidee sterk in eten, drinken en gastvrijheid!

Adres Smaakidee Barneveldsestraat 49-2 3927 CB Renswoude
Contact 033-2340342 info@smaakidee.nl Alle dagen van 10:00 tot 22:00 uur
Click here to activate
Bekijk route